Raemon Sluiter is de nieuwe coach van Kiki Bertens. De 37-jarige oud-prof is nu nog werkzaam bij de KNLTB als jeugdcoach, maar zal zijn contract dat in september afloopt niet verlengen.

Dat meldt Tennis.nl vrijdag. 

Bertens, nummer 110 van de wereldranglijst, zat al een aantal maanden zonder een vaste coach, nadat ze eerder dit jaar brak met haar meereizende coach Christiaan de Jong.

De beste Nederlandse speelster van dit moment gaf op Wimbledon al aan overeenstemming te hebben met een coach, maar wilde toen nog geen naam bekend maken. De samenwerking tussen Bertens en Sluiter begint na de US Open.

Sluiter, zelf voormalig nummer 46 van de wereld, ziet de samenwerking met Bertens als een uitdaging. "Ik ken Kiki al heel lang en heel goed. Wij hebben vertrouwen in elkaar."

"Ik moet mijn aandacht bij de KNLTB te veel verdelen over te veel talenten. Mede daarom heb ik gekozen voor een samenwerking met Kiki Bertens. Met haar werk ik 1-op-1 en ik denk dat mijn kwaliteiten dan beter tot zijn recht komen", aldus Sluiter.

Top vijftig

De Rotterdammer hoopt Bertens terug te brengen naar de top vijftig van de wereldranglijst. "En dan bedoel ik voor langere tijd. Daar hoort ze gewoon thuis."

Martin van der Brugghen, de coach van Bertens in Nederland, blijft ook betrokken bij de Wateringse.

Sluiter, die zijn loopbaan als tennisser in 2010 beëindigde, werkte eerder als coach van Thiemo de Bakker. Die samenwerking duurde slechts een aantal maanden.