Rafael Nadal heeft zaterdag overtuigend de finale van het ATP-toernooi in Hamburg bereikt. De Spanjaard versloeg in de halve eindstrijd Andreas Seppi (6-1 en 6-2) en treft zondag Fabio Fognini.

De als eerste geplaatste Nadal had iets minder dan anderhalf uur nodig om de Italiaan Seppi te verslaan.

De voormalig nummer één van de wereld, inmiddels afgezakt naar de tiende plaats op de wereldranglijst, begon uitstekend aan de partij tegen de als vierde geplaatste Seppi en won de eerste vijf games op rij. De Spanjaard trok de eerste set na een klein half uur naar zich toe.

Ook in het tweede bedrijf was Nadal heer en meester, hoewel hij zich bij een 2-0 voorsprong liet behandelen door een dokter vanwege maagproblemen. Nadal leek daar echter weinig hinder van te ondervinden en zette Seppi eenvoudig aan de kant.

Nadal kan op het gravel in Hamburg zijn derde titel van 2015 winnen. Eerder dit jaar was hij de sterkste in Buenos Aires en Stuttgart.

Fognini

Om die derde titel te pakken moet Nadal zondag in de finale afrekenen met Fognini. De Italiaan gaf de Franse qualifier Lucas Pouille in de halve eindstrijd vrijwel geen enkele kans: 6-2 en 7-6 (2).

De eerste set duurde slechts 23 minuten. In de tweede set kreeg Fognini nog een setpoint tegen, maar in de tiebreak was de Fransman geen partij meer.

Fognini won het toernooi in Hamburg al eens in 2013.

Gstaad

In het Zwitserse Gstaad bereikte Dominic Thiem voor de tweede week op rij de finale van een ATP-toernooi. De Oostenrijker versloeg zaterdag op gravel de als tweede geplaatste Spanjaard Feliciano Lopez in drie sets: 6-3, 6-7 (5) en 6-3.

Het was voor Thiem zijn zevende zege op rij.

De Oostenrijker won vorige week het toernooi in Umag, eveneens op gravel. Hij neemt het in de finale zondag op tegen de Belgische topfavoriet David Goffin die in de halve finale weinig moeite had met tweevoudig toernooiwinnaar Thomaz Bellucci uit Brazilië: 6-4 en 6-2.