Andy Roddick heeft in de nacht van woensdag op donderdag zijn eenmalige terugkeer op de ATP Tour gevierd met een overwinning. Samen met Mardy Fish won hij in de eerste ronde van het dubbelspel in Atlanta.

Roddick en Fish waren met 7-6 (2) en 6-4 te sterk voor het Taiwanees/Britse duo Yen-Hsun Lu en Jonathan Marray.

De 32-jarige Roddick, voormalig nummer één van de wereld in het enkelspel, speelde een kleine drie jaar geleden zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau. De Amerikaan stopte na de US Open van 2012 en was sindsdien vooral actief als analyticus en tv-presentator.

De US Open-winnaar van 2003 besloot om deze week nog één keer terug te keren om zijn goede vriend Fish te helpen op weg naar diens pensioen.

De voormalig nummer zeven van de wereld uit Amerika kende de laatste drie jaar serieuze gezondheidsproblemen, maar is nu weer fit genoeg om te spelen. De 33-jarige Fish kondigde recent aan dat hij na de US Open, die op 31 augustus start, zal stoppen met tennis.

Fantastisch

Roddick en Fish, die nu 20 van hun 26 dubbelwedstrijden hebben gewonnen, hadden het geweldig naar hun zin in Atlanta.

"Als je zo lang niet hebt gespeeld, dan weet je niet wat je moet verwachten", aldus Roddick. "Maar het was fantastisch. Ik wilde erg graag winnen en het is geweldig dat dat ook gelukt is. We konden goed verbergen dat we al lang niet samen hadden gespeeld."

Atlanta is een bijzondere plek voor de drievoudig Wimbledon-finalist. Hij won er in 2001 zijn eerste en in 2012 zijn laatste ATP-titel.