Quirine Lemoine is dinsdagavond al in de eerste ronde van haar eerste WTA-toernooi uitgeschakeld. Ook Cindy Burger trok aan het kortste eind in het Braziliaanse Florianopolis. 

Lemoine verloor in twee sets van Tjereza Martincova: 7-5 en 7-5. De 23-jarige Woerdense bereikte zondag het hoofdschema door met 6-1 en 6-2 af te rekenen met de Italiaanse Gaia Sanesi.

Lemoine verloor weliswaar de eerste set met 7-5, maar ging vervolgens lang aan de leiding in de tweede set. De nummer 275 van de wereld liet zich echter toch verrassen door haar Tsjechische opponent. 

Het duel duurde één uur en veertig minuten.

Burger

Ook Cindy Burger is uitgeschakeld in Brazilië. De 22-jarige Volendamse verloor in drie sets van Gabriela Ce: 6-4, 6-7 (6), 2-6. Het duel duurde bijna drie uur.

Burger werd in de tweede set maar liefst drie keer gebroken door haar Braziliaanse opponent, maar ze herstelde zich ook driemaal door de servicegame van Ce te pakken. Uiteindelijk verloor ze de tweede set toch na een tie-break.

In de derde set kwam Burger met 5-1 achter te staan, maar leek ze terug te komen door haar tegenstander te breken. Ze wist vervolgens weer niet haar eigen servicegame te behouden, waardoor ze de wedstrijd verloor.

Dat was tekenend voor de wedstrijd. Burger zag haar opslag negen keer gebroken. Zelf kreeg ze maar liefst 17 breakpoints, waarvan ze er acht benutte. 

Burger maakte eerder dit jaar in Bogota voor het eerste haar opwachting in het hoofdschema van een WTA-toernooi.