Tennissers Samantha Stosur, Lesia Tsoerenko en Benoit Paire hebben zondag een toernooizege mogen bijschrijven op hun erelijst.

Stosur was in de finale van het WTA-toernooi van Bad Gastein te sterk voor Karin Knapp: 3-6, 7-6 (3) en 6-2.

De Australische moest daar wel veerkracht voor tonen. Ze verloor de eerste set en kwam in de tweede set een break achter. De Italiaanse mocht voor de winst serveren, maar Stosur brak terug, waarna ze de tiebreak won. In de derde set was ze een klasse beter dan Knapp.

De 31-jarige Stosur voegde met de eindzege op het Oostenrijkse gravel haar achtste WTA-titel aan haar erelijst toe. Eerder dit jaar was ze de beste in Straatsburg.

Tsoerenko was de beste bij het toernooi van Istanbul. De Oekraïense won in de finale van de Poolse Urszula Radwanska: 7-5 en 6-1.

De 26-jarige Tsoerenko, nummer 71 van de wereldranglijst, won nog nooit eerder een WTA-toernooi.

Paire

Paire werd de verrassende winnaar geworden van het ATP-toernooi in Bastad. Op het Zweedse gravel was de 26-jarige Fransman in de eindstrijd te sterk voor de als tweede geplaatste Spaanse routinier Tommy Robredo: 7-6 (7) en 6-3.

In de tiebreak van de eerste set werkte Paire twee setpoints van zijn tegenstander weg. De Franse nummer 62 van de wereldranglijst bleef zijn zenuwen de baas en maakte de partij na 93 minuten af met twee aces.

Het is voor Paire de eerste ATP-titel in zijn loopbaan. Hij krijgt voor de zege 80.000 euro en 250 punten voor de ATP-ranglijst.