Robin Haase en Jean-Julien Rojer brachten het Nederlandse Davis Cup-team zaterdag op een 2-1 voorsprong tegen Oostenrijk na een driesetter. Volgens Haase was de zege onder meer te danken aan een sterke start.

"We begonnen van begin af aan met goed spel. We hebben heel weinig energie verloren gedurende de wedstrijd en dat is denk ik heel belangrijk. We waren behoorlijk sterk", aldus Haase na afloop tegen Sport 1.

De 28-jarige Hagenaar werd op het laatste moment ingezet als vervanger voor Jesse Huta Galung en zegevierde voor de vijfde keer met Rojer in de Davis Cup. Haase vond het apart om twee wedstrijden op één dag te spelen.

"En voor mijn fysieke gezondheid is het ook niet altijd even fijn. Maar je moet het er voor over hebben om er tijdens de Davis Cup vol voor te kunnen gaan."

Zondag speelt Nederland de laatste wedstrijden tegen Oostenrijk. Haase neemt het zondag op tegen Thiem. De Bakker treft dan Haider-Maurer. Als Nederland wint van, volgt er een wedstrijd om een plek in de wereldgroep.