Thiemo de Bakker opent vrijdag de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Oostenrijk met een partij tegen Dominic Thiem.

Dat heeft de loting donderdag uitgewezen. De tweede partij op vrijdag in Kitzbühel gaat tussen Robin Haase en Andreas Haider-Maurer.

Voor de dubbelpartij op zaterdag heeft Davis Cup-captain vooralsnog Jesse Huta Galung gekoppeld aan Jean-Julien Rojer, die afgelopen weekeinde met zijn Roemeense partner Horia Tecau de dubbeltitel pakte op Wimbledon. 

Rojer en Huta Galung treffen Oliver Marach en de 34-jarige Jürgen Melzer. Zondag volgt de partij tussen Haase en Thiem, waarna De Bakker het opneemt tegen Haider-Maurer.

Als Nederland wint van Oostenrijk, volgt er een wedstrijd om een plek in de wereldgroep. Twee jaar geleden stonden beide landen ook tegenover elkaar. Toen won Nederland met 5-0 in Groningen.

Sijsling

Ditmaal moet Nederland zonder Igor Sijsling op jacht naar een zege. De nummer 154 van de wereld moet rust houden vanwege een knieblessure.

De Oostenrijkse Davis Cup-captian Stefan Koubek kan niet beschikken over Alexander Peya. De dubbelspecialist heeft net als Sijsling een knieblessure.

De 21-jarige Thiem is de hoogstgeklasseerde Oostenrijker op de 28e plaats van de wereldranglijst. Haase, die de mondiale nummer 74 is, is kopman van Nederland.