Jean-Julien Rojer prijst de samenwerking met dubbelpartner Horia Tecau na het behalen van de dubbeltitel op Wimbledon zaterdag.

De Nederlander wist dat de Roemeen Tecau al drie keer een Wimbledon-finale had verloren en dat de druk daardoor nog iets groter was.

"Ik wist dat hij al drie finales had gespeeld. Dat maakte het er niet makkelijker op. Hij moet nerveus geweest zijn", aldus Rojer na de winst in twee sets op de Brit Jamie Murray en de Australiër John Peers.

"Je krijgt het gevoel: gaat het ooit nog gebeuren? Ik wilde echt voor hem winnen. Maar ook voor mezelf natuurlijk, en voor ons samen."

Makkelijker

Volgens de 33-jarige Rojer is het in het dubbelspel, en zeker met Tecau, een voordeel om samen op de baan te staan in belangrijke wedstrijden.

"Het is heel belangrijk. Het is één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste partij die ik ooit heb gespeeld. Ik was ook nerveus, net als Horia. We hebben een sterke band en voelden dat we het konden halen."

"We staan er niet alleen voor. Als je dat gevoel hebt, worden dit soort partijen wat makkelijker."

Rojer was na het behalen van de winst op Wimbledon emotioneel. Niet voor niets, zo zegt hij. "Mijn hele familie is hier en we hebben er zo hard voor gewerkt. Het is geweldig om dit te bereiken."

Met de winst in de finale trad Rojer in de voetsporen van Paul Haarhuis en Jacco Eltingh, de Nederlanders die het Grand Slam-toernooi op gras in 1998 op hun naam schreven.