Serena Williams won zaterdag voor de tweede keer in haar loopbaan haar vierde Grand Slam-toernooi op rij en kon die prestatie maar amper bevatten.

De Amerikaanse was in de finale in twee sets te sterk voor de Spaanse Garbine Muguruza en veroverde haar zesde titel op Wimbledon.

"Ik kan amper geloven dat ik hier met een nieuwe 'Serena Slam' sta", sprak ze. "Dit is zo fantastisch. Ik geniet ervan om al zoveel jaren op deze ongelooflijke plek te mogen spelen."

Daarnaast had Williams complimenten over haar tegenstander. "Ik had niet door dat de wedstrijd al voorbij was, want Garbine speelde op het einde zo goed. Het zal niet lang duren voordat zij deze trofee omhoog kan houden."

De 33-jarige Williams denkt voorlopig nog niet aan een afscheid. "Ik heb het nog erg naar mijn zin op de baan. Elke dag opnieuw is het een plezier om te spelen, en helemaal als ik Wimbledon win."

Serena Williams-Muguruza in beeld

Muguruza

Haar Spaanse opponent had moeite om haar gevoel te verwoorden. Ze speelde op Wimbledon haar eerste Grand Slam-finale ooit.

"Ik ben trots dat ik hier sta. In Spanje hebben we weinig grasbanen, maar ik ga ervoor zorgen dat dat verandert", stippelde ze haar toekomstplannen uit.

"Een Grand Slam-finale spelen was een droom die uitkwam. Serena heeft laten zien dat ze de terechte nummer één van de wereld is."