Jean-Julien Rojer heeft zaterdag de Wimbledon-titel veroverd met zijn dubbelpartner Horia Tecau. In de finale versloegen de Nederlander en de Roemeen de Brit Jamie Murray en de Australiër John Peers: 7-6 (5), 6-4 en 6-4.

Met de zege treedt Rojer in de voetsporen van Paul Haarhuis en Jacco Eltingh, de Nederlanders die het Grand Slam-toernooi op gras in 1998 op hun naam schreven.

Vorig jaar won Rojer met de Duitse Anna-Lena Grönefeld het gemengddubbeltoernooi van Roland Garros.

In het mannendubbel won de 33-jarige Rojer nooit eerder een Grand Slam-toernooi, maar hij staat wel al jaren aan de top. Op Roland Garros en de US Open haalde hij de halve finale.

De op Curaçao geboren Rojer speelt sinds 2012 voor Nederland. Eerder kwam hij uit voor het Davis Cup-team van de Antillen.

472.000 euro

Rojer mag door zijn eerste Grand Slam-zege 472.000 euro aan prijzengeld verdelen met de 30-jarige Tecau.

Het als vierde geplaatste tweetal won ook verdiend. Ze serveerden ijzersterk en braken zowel in de tweede als de derde set eenmaal de service van hun tegenstanders.

Jamie Murray, broer van de Schotse wereldtopper Andy, en Peers haalden de finale als nummer dertien van de plaatsingslijst. Uiteindelijk mocht de serverende Rojer de eindstrijd beslissen.