Serena Williams heeft zich zaterdag voor de zesde keer in haar loopbaan tot winnares gekroond op Wimbledon. De Amerikaanse rekende in de finale af met de Spaanse Garbine Muguruza: 6-4 en 6-4.

Williams was op het heilige gras in Londen voor de 21e keer de sterkste op een Grand Slam-toernooi.

De aanvoerster van de wereldranglijst haalde bovendien haar vierde Grand Slam-titel op rij binnen, na eerdere zeges op de US Open, Australian Open en Roland Garros.

Het is de tweede keer dat Williams vier Grand Slams op rij wint. Ze presteerde dat ook al in 2002 en 2003. De Duitse Steffi Graf won in 1988 alle Grand Slams in één seizoen.

Muguruza speelde haar eerste finale in Londen. Door de nederlaag van de nummer 21 van de plaatsingslijst blijft Conchita Martinez (1994) de laatste Spaanse winnares op Wimbledon.

Serena Williams-Muguruza in beeld

Dubbele fouten

Muguruza begon sterk aan de eindstrijd en kwam al snel op een 3-1 voorsprong. Williams sloeg in de openingsgame liefst drie dubbele fouten.

De topfavoriete kwam er echter steeds beter in. Williams wist bij 3-2 een aantal breakpoints niet te benutten, maar deed dat niet veel later bij 4-3 wel.

Muguruza kon ook haar volgende servicegame niet houden, waarna Williams op haar eerste setpoint toesloeg met een fraaie forehandwinner.

Muguruza leek van slag en binnen een mum van tijd stond het in de tweede set 5-1 in het voordeel van Williams. Opeens sloegen de zenuwen toe bij de Amerikaanse.

De Spaanse kwam na een aantal zinderende games terug tot 5-4, maar verder liet Williams het niet komen. Door een onnodige fout van Muguruza kwam er na één uur en 23 minuten een einde aan de partij.