De Oekraïener Sergei Stachovski heeft met enkele discriminerende opmerkingen boze reacties losgemaakt in de tenniswereld.

"Het is treurig dat er in de huidige tijd bekrompen mensen zijn die verachtelijk over vrouwen praten en daarin de seksuele geaardheid betrekken'', liet de directievoorzitter van vrouwenbond WTA, Stacey Allaster, zaterdag verontwaardigd weten.

Stachovski zei onlangs in een interview dat vrijwel elk speelster op de WTA Tour lesbisch is. "Ik zal mijn dochter zeker niet laten meespelen in dat circuit'', aldus de nummer 49 van de wereldranglijst.

"Het is een treurige weerspiegeling van een oude denkwijze. Ik ben trots op al onze speelsters die progressief denken en iedereen gelijk behandelen en op die manier het leven in de 21e eeuw weerspiegelen'', pareerde Allaster.

Chris Kermode, de baas van de mannenbond ATP, noemde de uitlatingen beledigend en onaanvaardbaar. Hij kondigde een diepgaand onderzoek aan, met passende maatregelen. Stachovski werd vorige week in de eerste ronde op Wimbledon uitgeschakeld.