Maria Sjarapova hoopt donderdag in de halve finale van Wimbledon een einde te maken aan een serie van zestien achtereenvolgende nederlagen tegen Serena Williams.

De 28-jarige Russin zette Williams in de Wimbledon-finale van 2004 verrassend opzij, maar boekte daarna nog maar één overwinning op de 33-jarige Amerikaanse.

"Het is weer een compleet nieuwe wedstrijd", blikt Sjarapova vooruit in gesprek met de BBC. "Hoewel we geen enkel geheim meer voor elkaar hebben."

"De laatste paar keer had ik weinig succes tegen Serena. Ik zou dat heel graag willen veranderen, dat is mijn benadering. Je moet obstakels overwinnen op weg naar een zege."

Serena Williams, die dit jaar al de Australian Open en Roland Garros won, zegt dat ze geen enkele druk voelt.

"Ik hoef helemaal niets meer te bewijzen. Elke Grand Slam heb ik al meerdere keren gewonnen. Nu ben ik hier om te genieten en eigenlijk speel ik daardoor nog beter. Ik vind het altijd leuk om tegen Sjarapova uit te komen, zij haalt het beste in mij naar boven."

Het duel tussen Williams en Sjarapova wordt gespeeld na de eerste halve finale bij de vrouwen.

Dat is het treffen tussen de Spaanse Garbine Muguruza en de Poolse Agnieszka Radwanska. Zij beginnen om 14.00 uur Nederlandse tijd aan hun partij.