Roger Federer en Andy Murray verwachten een spannende strijd wanneer ze het vrijdag tegen elkaar opnemen in de halve eindstrijd op Wimbledon.

Beide voormalig winnaars van het prestigieuze grastoernooi in Londen verzekerden zich woensdag van een plek bij de laatste vier dankzij zeges op respectievelijk Gilles Simon en Vasek Pospisil.

Zevenvoudig winnaar Federer was bij zijn laatste zege op de All England Lawn Tennis Club in de finale te sterk voor Murray, die een maand later olympisch goud pakte op hetzelfde gras.

"We kijken beiden graag terug op die zomer van 2012", aldus de Zwitser. "Als we er vooraf voor hadden kunnen tekenen dat ik Wimbledon zou winnen en hij de Olympische Spelen, hadden we dat allebei gedaan. Het was een uitstekende zomer voor ons."

Federer beseft dat hem vrijdag geen eenvoudige opgave te wachten staat tegen de publiekslieveling uit Schotland. "Het wordt een pittige partij voor me, maar ik kijk er wel naar uit."

Murray

Dat geldt ook voor Murray, die woensdagochtend nog samen met zijn opponent van vrijdag de trainingsbanen betrad. "Ik ken hem erg goed", verklaart de 28-jarige Brit. "Vrijdag is dat natuurlijk een heel ander verhaal, hopelijk wordt het een mooie wedstrijd."

"Ik ben er door de jaren heen van gaan houden om hier te spelen heb hier ook altijd mijn beste spel gespeeld. Ik hoop dat ik opnieuw de finale kan bereiken, maar het wordt niet eenvoudig."