Victoria Azarenka ergerde zich dinsdag tijdens de persconferentie na haar verloren duel met Serena Williams in de kwartfinales van Wimbledon aan vragen over haar gekreun op de baan.

"Ik word moe van deze vragen", aldus Azarenka. "Ik was laatst aan het trainen naast Rafael Nadal en hij kreunt harder dan ik. Maar dat valt niemand op."

De 25-jarige Wit-Russische verloor op het Centre Court in Londen in drie lange sets van Williams (6-3, 2-6 en 3-6) en ze vond dat het na afloop vooral over de kwaliteit van het spel zou moeten gaan.

"Misschien wordt het eens tijd om dit onderwerp aan de kant te schuiven en het er niet de hele tijd over te hebben, want het is niet belangrijk als er twee tennissters spelen op Centre Court."

"Houd er eens mee op om steeds maar over dit soort belachelijke zaken te beginnen. Laten we het niet hebben over het gekreun of hoe iemand eruitziet, maar laten we kijken naar het spel. En in onze partij hebben Serena en ik bewezen dat het spel de moeite waard is."

Sjarapova

Maria Sjarapova kreeg na haar gewonnen kwartfinale tegen Coco Vandeweghe (6-3, 6-7 en 6-2) eveneens vragen over haar gekreun, maar de Russische had geen zin om daarop in te gaan.

"Moet ik hier echt op antwoorden?", vroeg de Wimbledon-winnares van 2004 zich af. "Dit is niks nieuws, ik heb hier niks op te zeggen."

Tegenstandster Vandeweghe stelde na de wedstrijd dat ze geen problemen had gehad met het geluid van Sjarapova. "Ik had er absoluut geen last van."

Sjarapova speelt donderdag in de halve finale tegen Serena Williams. Dan strijden ook Garbine Muguruza en Agnieszka Radwanska om een plek in de eindstrijd op Wimbledon.