Robin Haase, Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer en Jesse Huta Galung moeten het volgende weekend in de Davis Cup namens Nederland opnemen tegen Oostenrijk. 

Dat maakte de tennisbond KNLTB dinsdag bekend. Dat betekent dat Igor Sijsling, die vorig keer wel meespeelde, dit keer niet is geselecteerd.

Sijsling heeft last van zijn knie en viel om die reden af, legde teamcaptain Jan Siemerink uit.

''Ik ben altijd op zoek naar de sterkste bezetting voor een duel. Igor was er vorig jaar nog bij maar heeft nu te veel last van zijn knie. Daarentegen is Jesse een uitstekende teamspeler die bewezen heeft op gravel zeer goed uit de voeten te kunnen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat dit team in staat is om Oostenrijk te verslaan.''

Sijsling gaf na zijn nederlaag in de eerste ronde van Wimbledon tegen Sam Querrey dat zijn deelname aan de Davis Cup onzeker was.

Oostenrijk vaardigt Dominic Thiem, Andreas Haider-Maurer, Gerald Melzer en Alexander Peya af, liet de Oostenrijkse tennisbond weten.

Als Nederland wint van Oostenrijk, mag het daarna gaan strijden in een promotie/degradatieduel om een plek in de wereldgroep. Daarin zitten de beste zestien landen van de wereld.