Novak Djokovic is nog niet zeker van een plek in de kwartfinales van Wimbledon. De partij van de Serviër tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson werd maandag na vier sets afgebroken wegens invallende duisternis.

Dinsdag wordt de vijfde en beslissende set gespeeld. Djokovic had zich maandag teruggeknokt van een 2-0 achterstand in sets.

Anderson won de eerste twee sets met 7-6. In de eerste set ging het gelijk op en won de Zuid-Afrikaan in de tiebreak nipt met 8-6. In de tweede set verspeelde Djokovic een break voorsprong, waarna hij opnieuw de tiebreak verloor.

In het vervolg van de partij rechtte de nummer één van de plaatsingslijst de rug. De derde set won hij met 6-1 en de vierde set eiste hij met 6-4 voor zich op.

Djokovic is de titelverdediger op Wimbledon. Eerder won hij het toernooi in 2011.

Federer

Roger Federer bereikte wel eenvoudig de kwartfinales. Hij had weinig moeite met de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Hij klaarde de klus in drie sets: 6-2, 6-2 en 6-3.

Vanaf het eerste moment was de als tweede geplaatste Federer de bovenliggende partij. De Zwitser won in vrij korte tijd de eerste twee sets, waarna het verzet van Bautista Agut definitief gebroken was.

In de kwartfinales treft Federer de als twaalfde gerangschikte Fransman Gilles Simon. Hij won verrassend eenvoudig van de als zesde geplaatste Tomas Berdych: 6-3, 6-3 en 6-2.

Murray

Ook Andy Murray bereikte de laatste acht. De als derde geplaatste Brit versloeg de Kroaat Ivo Karlovic: 7-6 (7), 6-4, 5-7 en 6-4.

In de kwartfinale staat Murray tegenover Vasek Popisil, die in de achtste finales Viktor Troicki opzij zette. De Canadees kwam terug van een 2-0 achterstand in sets: 4-6, 6-7 (4), 6-4, 6-3 en 6-3.

In de andere helft van het schema bereikte Wawrinka maandag eveneens de kwartfinale door David Goffin in drie sets te verslaan: 7-6 (3), 7-6 (7) en 6-4. De als vierde geplaatste Zwitser had het lastig met de service van Goffin, maar bleek op de beslissende momenten scherper dan zijn opponent.

Gasquet

In de kwartfinale staat de Zwitser nu tegenover Richard Gasquet, die zich in vier sets ontdeed van de Australiër Nick Kyrgios: 7-5, 6-1, 6-7 (7) en 7-6 (6).

Gasquet, als 21e geplaatst in Londen, verloor dit toernooi nog geen set en pakte tegen de Australiër ook de eerste twee sets.

In de derde set won Kyrgios de tiebreak, maar na het missen van twee setpoints in de vierde set bezorgde hij de Fransman met een dubbele fout de zege.