Andy Murray kende dinsdag een goed begin van zijn jacht op zijn tweede Wimbledon-titel. De Schot versloeg in de eerste ronde Mikhail Kukushkin in drie sets (6-4, 7-6 (3) en 6-4).

Alleen in de tweede set had de Wimbledon-winnaar van 2013 het lastig met zijn Kazachstaanse opponent.

"Toen begon mijn service een beetje te haperen. Ik miste op een gegeven moment twaalf eerste services op rij en daardoor had ik het moeilijker", aldus de Schot na afloop.

"Kukushkin ging vaak voor de winner en sloeg de ballen hard en vlak. Het was daardoor lastig voor mij om het spel te dicteren. Ik had de tweede set beter af kunnen maken, maar behalve die moeizame twintig minuten was het een comfortabele overwinning."

Haase

Murray treft nu Robin Haase, die in vier sets afrekende met de Colombiaan Alejandro Falla.

"Haase is een lastige tegenstander. Hij houdt van gras en vindt het leuk om op de grotere banen te spelen. Dat wordt een moeilijk duel."

"Ik heb een paar keer op een Grand Slam-toernooi tegen hem gespeeld, waaronder twee keer op de US Open. Dat waren twee spannende wedstrijden. Op de Australian Open won ik iets makkelijker", stelde de Schot.

"Onze laatste wedstrijd, vorig jaar in New York, had ik vanaf het begin van de wedstrijd last van kramp. Het was een erg moeilijk duel, maar ik won wel in vier sets."