Robin Haase stapte dinsdag tevreden van de baan na zijn overwinning in vier sets tegen de Colombiaanse qualifier Alejandro Falla in de eerste ronde van Wimbledon.

De Hagenaar won in vier sets (6-2, 3-6, 6-4 en 6-3) en treft nu publiekslieveling Andy Murray.

"Het ging heel goed. Mijn backhand was bijna beter dan mijn forehand, bijna alles viel in. Als alles loopt kun je ook dicteren en dat heb ik gedaan. Ik denk dat ik de juiste tactiek had tegen Falla”, aldus Haase.

Vooraf was Haase niet blij met zijn loting. "Falla is namelijk een goede grasspeler. Het geeft me me vertrouwen dat ik hem een paar keer wist te breken en uiteindelijk in vier sets kon winnen.”

De mondiale nummer 78 is al langere tijd blij met zijn niveau. "Ik haalde natuurlijk de halve finales van het toernooi van Rosmalen en ook daarna heb ik nog goede trainingspartijen gespeeld in de aanloop naar Wimbledon."

Stunt

Haase beseft dat hij het de volgende ronde lastig gaat krijgen tegen Murray, maar acht een stunt niet onmogelijk.

"Ik ga proberen een zwakte te vinden in het spel van Murray. Ik heb hem een keer verslagen, ook al is dat zeven jaar geleden. Het is mogelijk."

Haase verloor vier van de vijf eerdere ontmoetingen met de Wimbledon-winnaar van 2013. Alleen in 2008 trok de Hagenaar aan het langste eind bij het ATP-toernooi van Rotterdam.

"Murray is een van de beste spelers van de wereld, dus het is overal moeilijk om tegen hem te spelen. Bij zijn thuistoernooi op gras zal het echter nog moeilijker zijn dan normaal."

De Nederlander weet wat belangrijk is om een kans te maken tegen de mondiale nummer drie uit Schotland. "Als ik weinig verval heb en beter serveer dan tegen Falla, dan weet je het nooit. Murray zal goed moeten spelen om te winnen. Ik moet in ieder geval geloven dat het mogelijk is en dat doe ik. Het kan zijn dat ik in drie sets verlies, dan is dat zo, maar ik ga die partij in om te winnen."