Simona Halep is de eerste grote naam bij de vrouwen die is gesneuveld op Wimbledon. De nummer drie van de plaatsingslijst bij de vrouwen ging dinsdag in drie sets onderuit tegen de 22-jarige Slowaakse Jana Cepelova: 5-7, 6-4, 6-3.

De Roemeense outsider voor de titel speelde vorig jaar nog de halve finale op het Britse Grand Slam-toernooi, maar kwakkelde ook al op Roland Garros.

Ook tegen Cepelova had ze nog niet haar goede vorm te pakken. Ze sloeg liefst zeven dubbele fouten, 34 onnodige fouten en zag bijna de helft van haar eerste opslagen mislukken.

In de derde set leek Cepelova makkelijk te winnen toen ze de Roemeense brak en uitliep naar 4-1. Halep vocht zich echter terug naar 4-3, maar leverde vervolgens weer haar eigen service in. Cepelova serveerde vervolgens met alle moeite de wedstrijd uit.

De Canadese Eugenie Bouchard, twaalfde op de plaatsingslijst, overleefde de eerste ronde ook niet in Londen. De Chinese Yingying Duan was in twee sets te sterk: 7-6 (3) en 6-4.

Wozniacki

De als vijfde geplaatste Caroline Wozniacki drong wel door tot de tweede ronde. De Deense rekende in twee sets af met Saisai Zheng uit China: 7-5 en 6-0.

Agnieszka Radwanska, Angelique Kerber, Anastasia Pavlioetsjenkova, Jelene Jankovic, Svetlana Koeznetsova en publieksfavoriete Heater Watson overleefden de eerste ronde ook.