Igor Sijsling voelde zich dinsdag kansloos tijdens de opslagbeurten van de sterk serverende Sam Querrey in het eersterondeduel op Wimbledon.

"Het was heel frustrerend, ik was als het ware ballen aan het rapen. Ik kwam niet eens tot een breakpunt in zijn servicegames", aldus een teleurgestelde Sijsling na afloop van de wedstrijd die hij in drie sets verloor (7-5, 6-3 en 6-4).

De Amsterdammer kreeg geen grip op de opslag van de Amerikaanse nummer 34 van de wereld, die in totaal dertig aces sloeg. "Hij serveerde vanaf het begin zo goed. Daardoor kwam er veel druk op mijn eigen servicegames."

Sijsling, nummer 170 van de wereld, verloor ook de eerdere twee ontmoetingen met Querrey in Nice en Los Angeles. "Toen ging ik er ook vrij gladjes af. Nu hoopte ik toch een setje van hem af te kunnen snoepen, maar dat ging niet."

Knie

De Nederlander, die zich vorige week voor het hoofdtoernooi van Wimbledon plaatste via de kwalificaties, had tijdens de wedstrijd tegen Querrey last van zijn linkerknie.

"Ik voelde me niet zo vrij om te bewegen, al denk ik niet dat het een groot verschil had gemaakt als ik dat wel had gekund. Gras is een nare ondergrond voor mijn knie."

In de vijfsetter tegen Paul Henri-Mathieu vorige week tijdens het kwalificatietoernooi verstapte Sijsling zich. "Ik heb daardoor de laatste vier dagen weinig kunnen trainen. Dat was niet goed voor mijn ritme. Daardoor haalde ik tegen Querrey niet mijn niveau van de kwalificaties. Daar baal ik wel van."

Sijsling weet nog niet of hij kan spelen in het Davis Cup-duel tegen Oostenrijk, dat van 17 tot en met 19 juli op het programma staat voor Nederland.

"Ik vond het vandaag wel ernstig, ik kon me niet honderd procent geven. Het is dus nog even afwachten of ik dan fit genoeg ben. Ik wil mijn knie eerst laten checken."

Gemengde gevoelens

De Amsterdammer, die dit jaar buiten de top honderd viel, kijkt met gemende gevoelens terug op zijn seizoen tot nu toe. "Mijn niveau in de Grand Slams was goed, maar in de andere toernooien niet. In de challengertoernooien sta ik soms met een andere 'attitude' op de baan dan hier. Dat is mijn fout en dat moet ook veranderen."

Sijsling speelt nog altijd zonder vaste coach die hem op de toernooien begeleidt. "Dat gaat prima en blijft voorlopig zo. Hugo Ecker begeleidt me in Nederland en op de toernooien moet ik het zelf regelen."