Kiki Bertens had zich iets heel anders voorgesteld van haar eersterondepartij op Wimbledon tegen titelverdedigster Petra Kvitova.

De Wateringse verloor dinsdag op het centre court volledig kansloos met 6-1 en 6-0 van de Tsjechische. Na 35 minuten was de wedstrijd al afgelopen.

"Je hoopt natuurlijk dat het anders loopt. Ik heb een pak slaag gekregen", aldus de mondiale nummer 108 na afloop.

Bertens wist maar één punt te maken tijdens de servicegames van Kvitova, en dat was ook nog eens een dubbele fout van de Tsjechische nummer twee van de wereld.

"Ik werd helemaal weggeslagen, dat is een klotegevoel. Kvitova serveerde erg goed, ik had daardoor totaal geen grip op haar opslag. Ook al pakte ik haar tweede service aan, dan kreeg ik de bal nog veel harder terug."

Geen excuses

De Nederlandse kan zichzelf naar eigen zeggen niets verwijten. "Kvitova speelde supergoed, het maakte niet uit wat ik deed. Ik kan ook verder niets de schuld geven helaas. Het tempo lag veel te hoog, weinig meiden spelen zoals zij. Het was gewoon een kutloting. Ik wil dit zo snel mogelijk vergeten."

Bertens speelde voor het eerst op het centre court van Wimbledon. "Ik hoopte natuurlijk niet om helemaal af te gaan voor zo'n groot publiek. In de tweede set speelde ik een goed punt en ging het publiek helemaal uit zijn dak. Toen voelde ik me eigenlijk nog slechter. Ze dachten waarschijnlijk: o, ze kan toch wel tennissen."

Coach

De Wateringse brak in april met haar meereizende coach Christiaan de Jong en werd op Wimbledon begeleid door Martin van der Brugghen, die bij de kleinere toernooien niet met haar meereist.

Bertens heeft al een nieuwe coach gevonden die haar op de WTA-tour zal begeleiden. "Die naam maak ik binnen één of twee weken bekend."