Robin Haase heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. Igor Sijsling sneuvelde in de eerste ronde in Londen.

De Hagenaar was in vier sets te sterk voor de Colombiaanse qualifier Alejandro Falla: 6-2, 3-6, 6-4 en 6-3.

Haase treft donderdag in de tweede ronde de Schot Andy Murray, die in drie sets won van Mikhail Kukushkin uit Kazachstan.

De Hagenaar begon goed aan de partij op baan zeven. Hij ging in de openingsset twee keer door de opslag van Falla heen en hoefde geen enkele breakkans toe te staan: 6-2.

In het tweede bedrijf speelde Haase bij 2-1 een slordige servicegame met enkele onnodige fouten. Dat resulteerde in een break voor Falla, die zijn voorsprong behield en de set pakte: 6-3.

Haase herpakte zich daarna. Hij beperkte het aantal fouten en won steeds vaker de rally's vanaf de baseline. Bij 5-4 voor Haase in de derde set verspeelde Falla een 40-0 voorsprong in zijn servicegame, waarna de Nederlander met een backhandwinner de derde set naar zich toe trok.

Het verzet van de Colombiaan, die in de derde set werd behandeld voor een vingerblessure, was daarna gebroken. Haase ging direct nog een keer door de opslag van Falla en benutte bij 5-2 zijn eerste wedstrijdpunt. Het duel duurde bijna tweeënhalf uur.

Haase haalde ook vorig jaar de tweede ronde van Wimbledon. Toen verloor hij in drie sets van de Fransman Gilles Simon.

Sijsling

Sijsling slaagde er niet in om de tweede ronde te bereiken. De Amsterdammer moest in drie sets zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Sam Querrey: 7-5, 6-3 en 6-4.

Sijsling, die zich via de kwalificaties had geplaatst voor het hoofdtoernooi, kreeg in de openingsset weinig grip op de harde opslagen van de Amerikaan. Zelf kreeg hij voor het eerst problemen tijdens zijn opslagbeurt bij de stand van 4-3.

De Amsterdammer kreeg twee breakpunten tegen, maar kwam vervolgens met een reeks sterke opslagen en won de game alsnog. Twee games later wist Sijsling zelfs drie breakpunten voor Querrey weg te serveren, maar bij de zevende kans was het wel raak voor de Amerikaan.

De mondiale nummer 36 uit Californië pakte de eerste set met 7-5. In de tweede set bleef Querrey de overhand houden in de partij. De Amerikaan won alle punten op zijn eerste service en stond geen enkele breakkans toe.

Aces

Sijsling, die moeizamer begon te bewegen, verloor zijn opslagbeurt bij 2-1 en kon zich daarna niet meer terugvechten in de set. Querrey pakte de set na nog geen uur spelen met 6-3.

De derde set ging gelijk op tot 4-4, waarna Querrey zijn derde break van de wedstrijd plaatste. Na ruim een uur en twintig minuten spelen benutte de Amerikaan zijn eerste wedstrijdpunt.

In totaal sloeg Querrey 30 aces in de partij op baan 5. Sijsling wist geen enkel breakpunt af te dwingen.