Serena Williams heeft maandag ondanks wat problemen in de eerste set de tweede ronde bereikt op Wimbledon. Ook Maria Sjarapova won haar eerste partij in Londen.

Williams won na een wat stroeve start in minder dan anderhalf uur van de Russin Margarita Gasparjan: 6-4 en 6-1.

De als eerste geplaatste Amerikaanse schrok in de eerste set wel even door het verlies van haar eerste servicebeurt. Bovendien werd ze na een glijpartij gewaarschuwd voor grof taalgebruik.

In de tweede set brak de vijfvoudig toernooiwinnares Gasparjan twee keer en liep ze toch nog uit naar een simpele zege.

In de tweede ronde neemt de 33-jarige Williams het op tegen de Hongaarse Timea Babos, die met 7-6 en 6-3 Petra Cetkovska uit Tsjechië versloeg.

Sjarapova

Sjarapova bereikte de tweede ronde zonder zich daarvoor bovenmatig te hoeven inspannen.

De Russin, in Londen als vierde geplaatst, gunde haar Britse tegenstandster Johanna Konta in totaal vier games, in beide sets twee: 6-2 en 6-2.

Door de relatief lange rally's duurde de partij op het centre court toch nog een uur en 22 minuten. Konta was tot het toernooi voor eigen publiek toegelaten via een wildcard.

Azarenka

Victoria Azarenka had in de eerste ronde geen problemen met Anett Kontaveit: 6-2 en 6-1. De als 23e geplaatste Wit-Russische benutte vier van haar zes breakpunten en liet de Estse Kontaveit geen kans.

De voormalig nummer één van de wereld werd vorig jaar al in de tweede ronde uitgeschakeld op Wimbledon, maar haalde ook tweemaal de halve finale in Londen.

Ze speelt voor een plek in de derde ronde tegen de Belgische Kirsten Flipkens, die na een slechte start te sterk was voor de Duitse Annika Beck: 0-6, 6-3 en 6-4.

Pennetta

Flavia Pennetta is de eerste geplaatste speelster die is uitgeschakeld op het derde Grand Slam-toernooi van het jaar.

De Italiaanse nummer 24 van de wereld verloor in de eerste ronde in drie sets van de 21-jarige Kazachstaanse Zaria Diejas: 6-3, 2-6 en 6-4. De partij duurde een uur en drie kwartier.

Later op de middag was ook het toenooi van Carla Suarez Navarro al na een duel voorbij. De als negende geplaatste Spaanse was volstrekt kansloos tegen Jelena Ostapenko en lag er binnen een uur uit.

De 18-jarige Letse gunde haar tegenstandster slechts twee games: 6-2 en 6-0.