Serena Williams kan op Wimbledon een volgende stap zetten naar het winnen van vier Grand Slams in één seizoen, maar is daardoor niet extra gespannen.

Het lukte de Amerikaanse, die in Londen als eerste is geplaatst, nog nooit. Eerder dit seizoen was ze al de beste op de Australian Open en Roland Garros. Later dit jaar staat nog de US Open, waar Williams de laatste drie jaar won, op het programma.

"Voor mij persoonlijk voelt het daardoor niet anders", kijkt de nummer één van de wereld vooruit naar haar deelname aan Wimbledon.

"Dat is denk ik iets goeds, want ik voel voel geen druk om alle vier Grand Slams te winnen. Ik heb gezegd dat ik dat wil, maar de druk voel ik niet. Misschien komt dat pas als ik hier win."

De Duitse Steffi Graf was in 1988 de laatste vrouw die alle Grand Slams in één seizoen wist te winnen. Tevens zijn er maar vier tennissers die dat ooit presteerden.

Plezier

De 33-jarige Williams bracht het er de laatste jaren niet goed vanaf op het Londense gras. In 2013 ging de vijfvoudig winnares onderuit in de vierde ronde en vorig jaar werd ze zelfs in de derde ronde al naar huis gestuurd.

"Het feit dat ik hier de laatste twee jaar zo vroeg werd uitgeschakeld motiveert me. Aan de andere kant brengen die slechte prestaties ook enige druk met zich mee, maar ik voel me goed. Ik heb hier niets te verliezen. Ik hoef weinig te verdedigen, dus ik moet gewoon plezier hebben."

Williams treft in de eerste ronde Margarita Gasparyan uit Rusland. In de vierde ronde kan ze mogelijk haar zus Venus treffen.Wimbledon begint maandag en duurt tot en met 12 juli.