Richel Hogenkamp heeft zich donderdag geplaatst voor het hoofdtoernooi van Wimbledon. Ook Igor Sijsling won zijn laatste kwalificatieduel en komt volgende week in actie in de eerste ronde.

De 23-jarige Hogenkamp won in de derde en laatste kwalificatieronde zeer overtuigend van de Chinese Zhaoxuan Yang. Het werd tweemaal 6-2.

Nooit eerder plaatste Hogenkamp zich voor het hoofdtoernooi van Wimbledon. Eerder dit jaar maakte ze op de Australian Open haar debuut in het hoofdschema van een Grand Slam.

Ze verloor in Melbourne in de eerste ronde van Petra Kvitova.

Sijsling

Sijsling won in vijf sets van de Fransman Paul-Henri Mathieu: 6-4, 7-6(3), 2-6, 5-7 en 7-5. De partij duurde bijna vier uur. De Amsterdammer verspeelde in de vijfde set een break voorsprong, maar plaatste op 6-5 alsnog de beslissende break.

Voor de 27-jarige Sijsling wordt het zijn vierde optreden in het hoofdschema van Wimbledon. In 2011 en 2014 viel in de eerste ronde het doek, terwijl hij in 2013 doordrong tot de laatste 32.

Thiemo de Bakker, Boy Westerhof, Cindy Burger en Lesley Kerkhove strandden eerder deze week in de voorrondes van Wimbledon.

Kiki Bertens en Robin Haase nemen op basis van hun ranking rechtstreeks deel aan het hoofdtoernooi, waarvoor vrijdag wordt geloot.