Igor Sijsling en Richel Hogenkamp zijn nog één overwinning verwijderd van het hoofdtoernooi van Wimbledon. Thiemo de Bakker en Boy Westerhof sneuvelden in de tweede kwalificatieronde op het Londense gras.

Sijsling rekende woensdag in het kwalificatietoernooi voor het Grand Slam-toernooi in drie sets af met de Oostenrijker Jürgen Melzer: 1-6, 7-5 en 6-3.

Sijsling werd vorig jaar rechtstreeks toegelaten tot Wimbledon, maar is inmiddels afgezakt naar plaats 170 op de wereldranglijst en daardoor veroordeeld tot het spelen van het kwalificatietoernooi.

Nadat hij de eerste set binnen een mum van tijd met 6-1 had verloren, vocht de geboren Amsterdammer zich in de tweede set weer langszij tegen de voormalig nummer acht van de wereld.

In het beslissende bedrijf leek Sijsling de partij snel te beslissen, tot Melzer de opslag van de Nederlander in de zevende game brak en terugkwam tot 4-3. Sijsling brak echter direct terug, en serveerde de wedstrijd daarna uit.

De Nederlander treft in de derde ronde de Fransman Paul-Henri Mathieu, die in twee sets te sterk was voor de Duitser Julian Reister. De 33-jarige Mathieu was in 2008 de nummer twaalf van de wereld, maar is door diverse blessures inmiddels buiten de top honderd gezakt.

Hogenkamp

Hogenkamp had aan twee sets genoeg om haar Britse opponente Katy Dunne te verslaan: 6-2, 7-5. De Nederlandse is nu nog één overwinning verwijderd van een plaats in het hoofdtoernooi van het prestigieuze Grand Slam.

Op het Londense gras was de eerste set een makkelijke prooi voor Hogenkamp. In de tweede set had de Doetinchemse, nummer 123 op de WTA-ranglijst, het een stuk lastiger met haar tegenspeelster.

Dunne pakte een voorsprong, maar Hogenkamp knokte zich terug. Bij een 6-5 voorsprong had ze aan een break genoeg om het duel te beslissen.

In de derde voorronde neemt Hogenkamp het op tegen Zhaoxuan Yang. De Chinese nummer 193 van de wereld rekende in drie sets af met de Spaanse Sara Sorribes Tormo: 6-3, 3-6, 6-4.

De Bakker

De Bakker moet het hoofdtoernooi van Wimbledon aan zich voorbij laten gaan. De Westlander moest in twee sets zijn meerdere erkennen in de Australiër Luke Saville: 6-4, 6-4.

De Bakker was als nummer 136 van de wereld in de kwalificaties als twintigste geplaatst, de Australiër staat 182e.

Westerhof redde het ook niet in de tweede kwalificatieronde. De geboren Drent deed niet veel onder voor zijn Zweedse tegenstander Elias Ymer, maar moest uiteindelijk toch in twee sets het hoofd buigen: 7-6 (8) en 7-5.

In de eerste ronde klopte Westerhof maandag nog de Braziliaan Guilherme Clezar, die honderd plaatsen hoger staat op de wereldranglijst.

Robin Haase en Kiki Bertens zijn rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi.