Richel Hogenkamp heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor Wimbledon. Cindy Burger en Lesley Kerkhove strandden in de eerste ronde.

Hogenkamp, de Nederlandse nummer 123 van de wereld was op het Londense gras in twee sets te sterk voor de Japanse Riko Sawayanagi: 6-2 en 6-2.

De Doetinchemse treft in haar tweede kwalificatiepartij de Britse wildcardspeelster Katy Dunne. Vorig jaar was de tweede kwalificatieronde het eindstation voor Hogenkamp.

Kerkhove moest zich na drie sets gewonnen geven tegen Julie Coin: 2-6, 7-6 (1), 6-4. De 23-jarige Nederlandse, nummer 203 op de WTA-ranglijst, stond een uur en 48 minuten op de baan tegen de 32-jarige Française.

In het tweede bedrijf leek de speelster uit Goes de partij eenvoudig naar zich toe te trekken, maar de Franse nummer 201 van de wereld knokte zich knap terug en wist er een derde set uit te slepen.

Daarin werd de service Kerkhove direct gebroken, waarna de Nederlandse de achterstand ondanks lange games niet meer wist te repareren en als verliezer van de baan stapte.

Burger

Burger strandde eveneens in de eerste kwalificatieronde. De 22-jarige Volendamse was niet opgewassen tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich: 7-5 en 7-6 (2).

Hogenkamp moet nog twee wedstrijden winnen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van Wimbledon dat maandag begint.

Kiki Bertens is rechtstreeks toegelaten tot het derde Grand Slam-toernooi van het jaar.