Thiemo de Bakker, Igor Sijsling en Boy Westerhof hebben maandag de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor Wimbledon overleefd. Jesse Huta Galung werd direct uitgeschakeld.

De Bakker was in twee sets te sterk voor Ante Pavic, de nummer 329 van de wereld. Het werd 6-4 en 7-6 (3).

In de eerste set had De Bakker aan een break voldoende. In de tweede set had hij het lastig met de lange Pavic, maar in de tiebreak sloeg hij toe.

De 21-jarige Australiër Luke Saville is de tegenstander van De Bakker in de tweede kwalificatieronde. Saville is de nummer 182 van de wereld, De Bakker staat op plaats 136.

Mocht De Bakker ook Saville verslaan, dan wacht er nog een derde en laatste ronde. De winnaars van die laatste ronde plaatsen zich voor het hoofdtoernooi in Londen.

Sijsling

Sijsling had drie sets nodig om zich te ontdoen van de 22-jarige Spanjaard Roberto Carballes Baena. Het werd 6-4, 5-7 en 6-3.

Na de gewonnen eerste set leek Sijsling op de goede weg, maar de 27-jarige Amsterdammer werd op 5-5 in de tweede set gebroken en moest ook de daaropvolgende game afstaan aan de Spanjaard.

In de derde set wist hij zich te herstellen en trok hij de partij na een vroege break met 6-3 naar zich toe. Sijsling en Carballes Baena stonden een uur en veertig minuten op de baan.

De Nederlander treft in de volgende ronde de Oostenrijker Jürgen Melzer, die op de wereldranglijst plaats 131 bezet. Sijsling staat op plaats 170.

Westerhof

Westerhof rekende in de eerste ronde in twee sets af met Guilherme Clezar uit Brazilië: 7-5 en 6-4. Twee keer had de 29-jarige Westerhof aan een break genoeg om de set te pakken.

In de volgende ronde neemt Westerhof, de mondiale nummer 273, het op tegen de winnaar van de partij tussen de Italiaan Thomas Fabbiano en Elias Ymer uit Zweden.

Eerder op de dag ging Huta Galing onderuit tegen de 24-jarige Japanner Hiroki Moriya. Moriya had twee sets nodig op het Londense gras: 6-2 en 7-6 (8).

Huta Galung verloor de eerste set ruim, maar kwam in de tweede set knap terug van een break achterstand. In de tiebreak verzuimde de nummer 227 van de wereld een setpunt te verzilveren en moest hij op het vijfde wedstrijdpunt voor Moriya capituleren.

Robin Haase is op basis van zijn plek op de wereldranglijst automatisch toegelaten tot het hoofdtoernooi.