Kiki Bertens is zaterdag uitgeschakeld in de halve finale van het WTA-toernooi in Rosmalen. De Nederlandse was niet opgewassen tegen Camila Giorgi: 6-2 en 6-4.

De Italiaanse plaatste zich voor de vierde keer in haar carrière voor de eindstrijd van een WTA-toernooi. Haar voorgaande drie finales gingen allen verloren.

Bertens begon matig aan de partij tegen Giorgi en keek al snel tegen een break achterstand aan. De als vijfde geplaatste Italiaanse vergrootte zelfs haar voorsprong en won eenvoudig de eerste set.

Dat was mede te danken aan drie dubbele fouten achter elkaar van Bertens. Ze riep coach Martin van der Brugghen op de baan, maar keek ook in het tweede bedrijf al snel weer tegen een achterstand aan.

Bertens toonde veerkracht door een break ongedaan te maken en hield gelijke tred met Giorgi, die in de tweede ronde nog te sterk was voor Michaëlla Krajicek.

Dubbele fouten

In de lange tiende game sloeg Bertens echter vier dubbele fouten, waarvan de laatste fataal was. Giorgi verzilverde haar eerste matchpoint en mag zich opmaken voor haar finale tegen Belinda Bencic. De Zwitserse was in de halve eindstrijd te sterk voor Jelena Jankovic: 6-3 en 6-3.

De als vierde geplaatste Bencic bereikte pas voor de tweede keer in haar carrière de finale van een WTA-toernooi.

Ze was zeer effectief op haar breakpunten. De 18-jarige Zwitserse benutte drie van haar zes kansen. De als tweede geplaatste Jankovic wist maar een van haar acht breakpunten te verzilveren.