Volgens Robin Haase gaf de juiste scherpte de doorslag in zijn gewonnen kwartfinale tegen Ivo Karlovic op het Topshelf Open in Rosmalen.

"Je weet gewoon dat als je een mooi punt hebt gemaakt, je vervolgens drie aces om je oren kunt krijgen. Maar het gaat erom dat je scherp blijft op die paar momenten waarop je wél de kans krijgt", aldus Haase tegen Tennis.nl.

De Hagenaar won een spannend gevecht met 6-7 (4), 6-4 en 7-6 (3). Haase speelde opvallend genoeg regelmatig servicevolley. "Dat was een belangrijk onderdeel van mijn spelplan. Zeker in lastige fases heeft me dat wel geholpen."

"In mijn eigen servicegames ben ik me verder blijven focussen op de eerste twee, drie punten. Een servicebreak tegen hem is dodelijk, dus je wilt vooral niet op achterstand komen in die games. Die druk is natuurlijk wel steeds aanwezig."

De huidige nummer 83 van de wereld vond zijn zege op de Kroaat niet de mooiste van het seizoen. "Wel één van de mooiste, zeker omdat het voor eigen publiek is. Maar de overwinning op Stan Wawrinka, in Indian Wells, blijft voor mij toch bovenaan staan."

Mahut

Haase treft in de volgende ronde de Fransman Nicolas Mahut, die het toernooi in 2013 won. "Hij is gewoon ontzettend lastig te bespelen op deze ondergrond." 

"Ik zei het aan het begin van de week al; een qualifier als Mahut kan hier gewoon de titel winnen. Maar ik sta nu in de halve finale, en dan wil je uiteraard meer. Ik ga dus vol voor die finaleplaats."