Kiki Bertens stelt dat haar zelfvertrouwen is gegroeid door haar goede prestaties op het Topshelf Open. De Wateringse bereikte vrijdag ten koste van Coco Vandeweghe de halve finales in Rosmalen.

"Ik sloeg vandaag veel goede returns en ik bleef voor elk punt knokken. Dat heeft me vandaag veel opgeleverd. Ik wil nu natuurlijk het maximaal haalbare en dat is een toernooizege", laat Bertens aan de NOS weten.

Bertens nam in het verleden drie keer eerder deel aan het grastoernooi en wist nooit een partij te winnen. Dat lag volgens de Nederlandse onder meer aan de ondergrond.

"Het blijft voor mij erg lastig om op deze ondergrond te spelen, omdat de bal soms verraderlijk kan stuiteren. Maar ik leer er steeds beter mee omgaan. Ik ben blij dat ik een enorme sprong gemaakt heb op gras, al wordt het nu niet direct mijn favoriete ondergrond."

Spelen in haar thuisland geeft Bertens naar eigen zeggen een goed gevoel. "Kunnen ze niet meer WTA-toernooien in Nederland organiseren? Het is fijn om hier je vrienden en familie om je heen te hebben."

Coach

Bertens, die na een moeilijk jaar uit de top honderd van de wereld verdween, gaf verder te kennen dat ze nog geen nieuwe coach heeft. Ze brak onlangs met Christiaan de Jong.

"Ik ben momenteel in gesprek met een aantal personen, maar verder kan ik daar nog niet veel over zeggen. Martin van der Brugghen (haar vaste coach in Nederland, red.) begeleidt mij sowieso op Wimbledon."