Michaëlla Krajicek gaat zich in de toekomst weer meer op het enkelspel richten.

De 26-jarige Nederlandse, die maandag de eerste ronde van de Topshelf Open in Rosmalen overleefde, richtte zich de laatste maanden door een knieblessure vooral op het dubbelspel.

Daar komt in de komende tijd dus verandering in. "Ik heb dit jaar niet veel gesingeld, maar dat is wel de bedoeling, vooral na Wimbledon. Dan ga ik me echt focussen op mijn single", aldus Krajicek tegenover de NOS.

"Ik ben nu al acht maanden pijnvrij aan het tennissen. Dus ik verheug mij erop om na Wimbledon meer van dit soort wedstrijden te hebben."

Uitdaging

In de tweede ronde in Rosmalen treft Krajicek de Italiaanse Camila Giorgi, de mondiale nummer 36. Ondanks haar gebrek aan ritme in het enkelspel voelt de Nederlandse dat er iets mogelijk is in het WTA-toernooi.

"Het zal zeker een moeilijke wedstrijd worden en een mooie uitdaging. Ik verwacht niet dat ik zal stunten, maar ik ga wel m'n best doen om er een goede wedstrijd van te maken. Op gras is alles mogelijk en zo te zien op dit toernooi voor mij ook."

Krajicek is met een wildcard toegelaten tot het toernooi in Rosmalen. Het hoofdtoernooi van Wimbledon begint op 29 juni. De kwalificatiepartijen beginnen een week eerder.