Serena Williams won zaterdag met de nodige moeite haar twintigste Grand Slam-titel op Roland door Lucie Safarova te verslaan. De Amerikaanse kon nauwelijks geloven dat ze voor de derde keer de beste was in Parijs.

Williams leek lange tijd op weg naar eenvoudige zege, maar na een uur liet ze Safarova toch nog terugkomen. De Amerikaanse kwam in de beslissende derde set 2-0 achter.

Ze herstelde zich daarna door zes games op rij te pakken en daarmee alsnog haar twintigste Grand Slam-titel te winnen (6-3 ,6-7 (2) en 6-2).

''Het was heel, heel zwaar vandaag", zei de 33-jarige Amerikaanse nummer één van de wereld.  ''Het was lastig, Lucie speelde heel goed en agressief. Het is een wonder dat ik hier gewonnen heb. Ik werd een beetje nerveus, maar dat hoort erbij. Dat ik hier mijn twintigste titel win is erg bijzonder, omdat ik niet altijd zo geweldig speel in Parijs.''

Williams worstelde het hele toernooi al met griepverschijnselen en won vijf wedstrijden na drie sets.

Safarova

Safarova legde zich neer bij haar nederlaag. ''Het waren twee geweldige weken. Serena was heel sterk vandaag. Een geweldige speelster en een geweldige vechter.''

De Tsjechische heeft zondag nog een kans met een titel huiswaarts te keren als ze met haar Amerikaanse partner Bethanie Mattek-Sands in de finale van het dubbelspel staat tegen het koppel Jaroslava Sjvedova (Kazachstan)/Casey Dellacqua (Australië).