Jean-Julien Rojer heeft samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau de halve finales bereikt van het dubbeltoernooi van Roland Garros.

Het Nederlands/Roemeense duo versloeg in twee sets de Canadees Vasek Pospisil en zijn Amerikaanse partner Jack Sock: 6-3 en 6-3.

De Amerikaan en de Canadees waren als tweede geplaatst en daarmee licht favoriet tegen Rojer en Tecau, die als vijfde zijn ingeschaald. 

Het Nederlands-Roemeense duo dwong echter veel meer af in de kwartfinale op Roland Garros. Sock en Pospisil wisten uiteindelijk in de tweede set de service nog wel een keer te breken, maar dat mocht niet baten.

In de halve finales neemt Rojer het op tegen de Braziliaan Marcelo Melo en de Kroaat Ivan Dodig.

Rojer stond voor het laatst in de halve finales van Roland Garros in 2012, toen met zijn Pakistaanse partner Aisam-ul-Haq Qureshi.

Krajicek

Michaëlla Krajicek slaagde er met haar Tsjechische partner Barbora Strycova niet in om de halve finales van het dubbeltoernooi voor vrouwen te halen.

Het Nederlands/Tsjechische duo verloor op het gravel in Parijs in twee sets van de Australische Casey Dellacqua en haar partner Yaroslava Shvedova uit Kazachstan: 6-3 en 7-5.

In de eerste set plaatsten de als dertiende geplaatste Dellacqua en Shvedova twee breaks, tegenover slechts één voor Krajicek en Strycova. Het Australisch/Kazachse duo won de openingsset daardoor met 6-3.

In de tweede set hadden Krajicek en Strycova lange tijd een break voorsprong, maar bij 5-3 maakten Dellacqua en Shvedova die achterstand ongedaan. Het verzet van Krajicek en Strycova was daarna definitief gebroken. Ze wonnen geen game meer: 7-5.

Vorig jaar bereikte Krajicek met haar toenmalige partner Lucie Hradecka de laatste vier op Roland Garros.