Hoewel ze drie achtereenvolgende driesetters in de benen heeft, denkt Serena Williams dat ze nog voldoende energie heeft om een gooi te doen naar de eindzege op Roland Garros.

"Ik maak me geen zorgen over mijn conditie. Ik ben 33 jaar en ik zal hier over tien jaar niet meer rondlopen, dus het is ook te hopen dat ik nog fit genoeg ben", meldde Williams maandag na haar zege in drie sets op haar landgenote Sloane Stephens.

Net als in haar vorige partijen tegen Anna-Lena Friedsam en Victoria Azarenka knokte de Amerikaanse zich tegen Stephens terug van een 1-0 achterstand in sets. De laatste keer dat ze zo'n serie neerzette, was tijdens de US Open van 1999.

"Ik leef dit toernooi op de rand van de afgrond ja, ik weet niet wat dat is. In elk geval weet ik nu wel dat ik probleemloos wedstrijden van twee uur kan spelen. Toch ben ik hier niet blij mee. Drie wedstrijden van drie sets vind ik bijna onprofessioneel."

"Misschien is mijn energieniveau nog niet voldoende als ik begin aan een wedstrijd", vervolgde Williams. "Wellicht moet ik voordat de baan betreed eerst vijf kilometer lopen of zo, dat ik in elk geval klaar ben voor de eerste punten en games."

In de kwartfinales treedt Williams woensdag aan tegen Sara Errani. "Dat wordt een lastige wedstrijd, ik zal haar sowieso niet van de baan vegen."