Rafael Nadal won Roland Garros al negen keer, maar moet dit jaar in de kwartfinales vol aan de bak om weer de finale te halen. Hij treft daarin Novak Djokovic en verwacht een helse klus.

"Dat wordt zonder twijfel de zwaarste kwartfinale die ik hier ooit heb gespeeld", is Nadal duidelijk na zijn partij in de achtste finales, waarin hij de Amerikaan Jack Sock versloeg.

Nadal is mede door blessures bezig aan een matig jaar. In Parijs is hij als zesde geplaatst. "De winnaar zal niet de winnaar van het toernooi zijn, maar halve finalist. Dat maakt een groot verschil. Hoewel het een speciale partij is, weet je dat het 'slechts' een kwartfinale is."

Over Djokovic is de Spanjaard louter positief. "Hij is verreweg de beste ter wereld. Hij blaakt van het zelfvertrouwen, is in grootse vorm en heeft dit jaar bijna alles gewonnen."

Djokovic

Net als Nadal verwacht ook Djokovic, die in Parijs als eerste is geplaatst en het toernooi nog nooit wist te winnen, een bijzondere partij.

"Het voelt anders omdat het een kwartfinale is. Maar dat is een uitdaging waarmee we allebei te maken hebben. Om Nadal hier te treffen is anders dan om waar dan ook ter wereld tegen hem te spelen."

Vooral mentaal verwacht de Serviër, die in de achtste finales afrekende met Richard Gasquet, een zware strijd.

"We staan allebei onder druk, mensen verwachten altijd van ons dat we winnen. Dat is ook een onderdeel van ons vak. We moeten het accepteren."