Novak Djokovic en Rafael Nadal nemen het op Roland Garros tegen elkaar op in de kwartfinale. Beide spelers schaarden zich maandag in Parijs onder de laatste acht.

Djokovic kende weinig moeite met de Fransman Richard Gasquet, die als twintigste geplaatst was. De als eerste geplaatste Serviër won in drie sets: 6-1, 6-2 en 6-3.

Roland Garros is het enige Grand Slam-toernooi dat Djokovic nog nooit wist te winnen. In de kwartfinale treft hij Nadal, die het toernooi liefst negen keer op zijn naam schreef, waaronder de laatste vijf edities.

In de achtste finales rekende de Spanjaard af met de Amerikaan Jack Sock. Nadal, als zesde geplaatst, had daar vier sets voor nodig: 6-3, 6-1, 5-7 en 6-2.

Federer

Federer plaatste zich eerder op maandag al voor de kwartfinales. De Zwitser was in vier sets te sterk voor Gaël Monfils: 6-3, 4-6, 6-4 en 6-1.

De eerste twee sets werden zondagavond al gespeeld, waarna de partij werd afgebroken vanwege de invallende duisternis.

Federer had in die sets veel moeite met de Franse publiekslieveling en verloor zelfs het tweede bedrijf. Maandag wist hij de partij echter zonder al te veel problemen naar zich toe te trekken.

In de kwartfinales speelt de nummer twee van de plaatsingslijst tegen zijn landgenoot Stan Wawrinka, die als achtste is ingeschaald in Parijs.

Murray

Andy Murray, als derde geplaatst, had vier sets nodig tegen de Fransman Jérémy Chardy: 6-4, 3-6, 6-3 en 6-2.

Chardy legde veel risico in zijn spel en dat leverde 49 winners op, veertien meer dan Murray er produceerde. De nummer 45 van de wereld maakte echter ook 56 onnodige fouten.

De 28-jarige Murray staat voor de vijfde keer in de kwartfinales van Roland Garros. De Brit kwam in Parijs nog nooit voorbij de halve finales.

Voor een plek bij de laatste vier neemt Murray het op tegen David Ferrer, de finalist van 2013. Ferrer zette in drie sets de Kroaat Marin Cilic opzij: 6-2, 6-2 en 6-4.

De Spanjaard speelde vrijwel foutloos en benutte de breekkansen die hij kreeg. Cilic, vorig jaar winnaar van de US Open en als negende geplaatst in Parijs, stapelde daarentegen fout op fout. Hoewel hij meer winners sloeg dan Ferrer en zes aces, maakte Cilic liefst 47 onnodige fouten.