Jo-Wilfried Tsonga heeft zondag Tomas Berdych uitgeschakeld in de vierde ronde van Roland Garros. Ana Ivanovic heeft zich zondag voor de eerste keer sinds haar toernooiwinst in 2008 geplaatst voor de kwartfinales in Parijs.

De als veertiende geplaatste Tsonga was in vier sets te sterk voor de als vierde ingeschaalde Tomas Berdych: 6-3, 6-2, 6-7 (5) en 6-3.

Aanvankelijk lukte het Berdych niet om goed in zijn spel te komen. Tsonga liet de Tsjech met harde services lopen en kwam redelijk gemakkelijk met 2-0 in sets voor. In het derde bedrijf liep het vervolgens aardig gelijk op. Met name doordat Tsonga op zijn servicebeurten fouten begon te maken, kon Berdych via een tiebreak de derde set winnen.

In de vierde set leek het erop dat de Tsjech zijn comeback kon voortzetten. In de derde game brak hij Tsonga's opslag. De Fransman herpakte zich echter en stond Berdych in het verloop van de wedstrijd nog maar één game toe.

Nishikori

Kei Nishikori is de tegenstander van Tsonga in de kwartfinales. De Japanse nummer vijf van de wereld hoefde zich geen moment zorgen te maken tegen de Rus Tejmoeraz Gabasjvili. Na één uur en vijftig minuten tennis stond de eindstand op het scorebord: 6-3, 6-4 en 6-2.

Nishikori, die de derde ronde niet hoefde te spelen vanwege een blessure bij Benjamin Becker, kwam nog niet eerder zo ver in Parijs. Tot nu toe was de vierde ronde in 2013 zijn beste resultaat.

Nishikori stond vorig jaar op de US Open in zijn eerste Grand Slam-finale.

Ivanovic

In het vrouwentoernooi was de 27-jarige Ivanovic in drie sets te sterk voor de als negende geplaatste Ekaterina Makarova: 7-5, 3-6 en 6-1. De vrouwen stonden 1 uur en 44 minuten op de baan. De partij lag twee uur stil vanwege regen in Parijs.

Makarova en Ivanovic speelden voor de derde keer tegen elkaar en voor de derde keer was het op een Grand Slam-toernooi. In 2011 won de Russische in de eerste ronde van Australian Open, terwijl een jaar eerder Ivanovic de beste was in de eerste ronde van de US Open.

De Servische nummer zeven van de wereld stond tussen 2005 en 2008 drie keer in de kwartfinales op Roland Garros, maar kwam de laatste zes jaar niet verder dan twee keer de vierde ronde.

In de kwartfinale speelt Ivanovic tegen de Oekraïense Elina Svitolina, die afrekende met de Française Alizé Cornet: 6-2 en 7-6 (9).