Robin Haase kon zich dinsdag na zijn wedstrijd tegen de als tiende geplaatste Marin Cilic neerleggen bij zijn kansloze nederlaag in drie sets (6-2, 6-4 en 6-2) in de openingsronde op Roland Garros.

"Cilic was gewoon te goed. Zo simpel is het, ik had niets te vertellen. Hij sloeg hard en miste weinig. Dan wordt het heel moeilijk tegen zo’n speler", aldus Haase in Parijs.

Haase, de mondiale nummer 80, moest op baan 2 direct zijn servicegame inleveren. "Het was geen fijn begin dat ik meteen gebroken werd. Ik kan mezelf alleen verwijten dat ik toen een dubbele fout sloeg."

Cilic, vorig jaar winnaar van de US Open en nummer tien van de wereldranglijst, liet de laatste weken geen aansprekende resultaten zien op gravel. Haase was daarom verrast door het goede begin van de Kroaat.

"Ik heb wat fragmenten gezien van het toernooi in Genève waar hij vorige week speelde, toen stond hij drie meter achter de baseline de rally’s te spelen. Dat wilde hij vandaag helaas niet."

Vertrouwen

Haase stelt dat hij wel leert van dit soort nederlagen. "In het algemeen heb ik niet veel fout gedaan, maar er zijn altijd kleine dingen die nog wel beter kunnen. Als hij zo goed blijft serveren, moet mijn return blijkbaar ook beter. Dat zijn meer dingen waar ik op lange termijn aan moet werken."

De Hagenaar zette na een moeizaam begin de laatste weken weer aansprekende resultaten neer, met toernooiwinst bij de challenger van Aix en Provence en een kwartfinaleplaats in Estoril.

"Het vertrouwen is niet opeens weg na deze nederlaag. Ik begon het jaar slecht in januari, maar daarna is het alleen maar beter gegaan. Op gravel heb ik gewoon goed gespeeld. Ik heb nu niet meer het gevoel dat het niet meer mijn kant op valt, zoals in het begin van het jaar."

Dubbel

Haase bereikte later op de dag aan de zijde van Mikhail Joezjni verrassend de tweede ronde van het dubbeltoernooi in Parijs. 

Het Nederlands/Russische duo was in twee sets te sterk voor het als vierde geplaatste Spaanse duo Marcel Granollers en Marc Lopez: 6-3 en 7-5 (5).