Robin Haase is dinsdag voor de derde keer in zijn carrière uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros. De Nederlander had weinig kans tegen Marin Cilic: 6-2, 6-4 en 6-2.

Haase verloor zo voor de vijfde keer in vijf partijen van Cilic. In 2008 werd de huidige nummer tachtig van de wereld ook al in drie sets uitgeschakeld door de Kroaat in de eerste ronde van Roland Garros.

De 26-jarige Cilic won vorig jaar de US Open, maar miste vanwege een slepende armblessure het begin van dit seizoen. De nummer tien van de wereld verloor tot dinsdag zes van zijn tien partijen dit jaar.

Haase won begin deze maand een Challenger op het gravel van Aix en Provence, maar heeft nu dit jaar maar vijf van zijn zeventien partijen op het hoogste niveau gewonnen. Bij de Australian Open in januari kwam de 28-jarige Hagenaar ook niet door de eerste ronde.

De Nederlander is in zeven optredens op het Franse Grand Slam-toernooi nog nooit verder gekomen dan de tweede ronde.

Ivanisevic

Haase werd in de eerste game op Court 2 direct gebroken door Cilic, die in de eerste set maar drie punten verspeelde in zijn eigen servicegames. Hij brak zijn tegenstander nog een keer in zevende game en trok de set met 6-2 naar zich toe.

In de tweede set bleef Cilic zijn servicegames een stuk makkelijker winnen dan Haase, die op 3-3 voor de derde keer in de partij werd gebroken en geen kansen wist te creëren om terug te breken: 6-4.

De pupil van Goran Ivanisevic, die in hele partij 48 winners tegenover maar 22 onnodige fouten sloeg, benutte in de eerste game van de derde set direct zijn volgende breakpoint en speelde de partij vervolgens zonder problemen uit.

Door de uitschakeling van Haase en de nederlaag van Kiki Bertens op dinsdag zijn er geen Nederlanders meer actief in het enkelspel. Igor Sijsling verloor zondag al van de Let Ernests Gulbis.