Kiki Bertens is dinsdag in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De Nederlandse ging in drie sets onderuit tegen de Russische Svetlana Koeznetsova: 1-6, 6-4 en 2-6.

Door haar nederlaag valt Bertens uit de top honderd. De nummer 84 van de wereld had na haar vierde ronde van vorig jaar namelijk veel punten te verdedigen in Parijs.

In de eerste set kwam Bertens er totaal niet aan te pas. Koeznetsova domineerde in bijna elke rally en profiteerde van onnodige fouten van de 23-jarige Nederlandse. Na 23 minuten stond er 6-1 voor de Russin op het scorebord.

Bertens slaagde er in het tweede bedrijf beter in het verschil op de wereldranglijst - voormalig Garros-winnares Koeznetsova staat achttiende - te camoufleren. Sterker nog: de Nederlandse sloeg de ene na de andere winner met haar forehand en liep snel uit naar een 5-2 voorsprong.

Koeznetsova kwam nog terug tot 5-4, maar leverde bij die stand haar opslag en daarmee de set in.

Lange rally's

In de beslissende set slaagde Bertens er niet in om door te drukken. Koeznetsova won enkele lange rally's, waardoor het momentum verschoof. Op 5-2 serveerde de Russin de wedstrijd uit.

Bertens was de enige Nederlandse deelneemster in het enkelspel. Richel Hogenkamp strandde al in de kwalificaties.