Kiki Bertens is opnieuw enkele plekken gestegen op de wereldranglijst. De Wateringse bezet nu de 84e plaats.

Bertens heeft haar stijging te danken aan het bereiken van de tweede ronde van het WTA-toernooi in Nürnberg vorige week.

Ze moet echter vrezen dat ze de komende weken uit de top honderd valt, omdat ze veel punten verdedigt op Roland Garros. Vorig jaar behaalde Bertens als qualifier de vierde ronde in Parijs.

De Nederlandse treft dinsdag in de eerste ronde van Roland Garros de als achttiende geplaatste Svetlana Koeznetsova.

Ook Richel Hoogenkamp (van 124 naar 123) en Cindy Burger (van 197 naar 196) staat nog in de top tweehonderd. 

In de top van de ranglijst vonden geen verschuivingen plaats. Serena Williams blijft lijstaanvoerster voor Maria Sjarapova en Simona Halep.

Mannen

Bij de mannen blijft Robin Haase de best genoteerde Nederlander. De Hagenaar zakt een plek en staat nu 80e op de ATP-ranking. Hij komt eveneens dinsdag in actie op Roland Garros en speelt in de eerste ronde tegen Marin Cilic.

Thiemo de Bakker stijgt een plek naar de 133e plaats. Igor Sijsling blijft 166e. De Amsterdammer werd zondag al uitgeschakeld in Parijs. Hij verloor van de Let Ernests Gulbis.

Ook bij de mannen veranderde er niets in de top van de ranglijst. Novak Djokovic is nog steeds de nummer één van de wereld, voor Roger Federer en Andy Murray.