Igor Sijsling is er zondag niet in geslaagd te stunten in de eerste ronde van Roland Garros. De Amsterdammer ging in drie sets onderuit tegen de Let Ernests Gulbis: 4-6, 4-6 en 6-7 (3).

Met name in de eerste set liet Sijsling kansen liggen om een break te plaatsen. Zijn Letse opponent was veel effectiever. Gulbis heerste vervolgens in de tweede set.

In het derde bedrijf knokte Sijsling zich twee keer terug van een break achterstand. De Amsterdammer boog echter in de tiebreak het hoofd.

Na twee uur en twintig minuten tennissen maakte Gulbis het af met een dropshot: 7-3.

Gulbis stond in 2014 nog in de halve finale van Roland Garros, maar is tot nu toe bezig aan een teleurstellend seizoen.

​Sijsling bereikte het hoofdtoernooi in Parijs door drie achtereenvolgende zeges in de kwalificaties. De laatste maanden was de Amsterdammer gezakt naar de 166e plaats op de ranglijst.

Haase

De enige andere Nederlander in het enkelspel bij de mannen in Parijs is Robin Haase. De Hagenaar speelt dinsdag in de eerste ronde tegen de Kroaat Marin Cilic, die in 2014 de US Open op zijn naam schreef.

Bij de vrouwen wordt Nederland vertegenwoordigd door Kiki Bertens, die in de eerste ronde aantreedt tegen oud-winnares Svetlana Koeznetsova.