Roger Federer heeft zich zondag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. De 33-jarige Zwitser versloeg in drie sets de Colombiaan Alejandro Falla: 6-3, 6-3 en 6-4.

Falla, een lucky loser, leverde op 4-5 in de derde set zijn service in, hetgeen de beslissing bleek.

Van een gelijke strijd was geen sprake op het Court Philippe Chatrier. Federer domineerde in bijna elke rally en zette de Colombiaan in bijna elke servicegame onder druk.

Federer won Garros eenmaal, in 2009. In de finale versloeg hij destijds de Zweed Robin Söderling. In de tweede ronde stuit hij op de Spanjaard Marcel Granollers.

Stan Wawrinka ontdeed zich in drie sets van de Turk Marsel Ilhan: 6-3, 6-2 en 6-3. De Zwitser speelde zeker niet foutloos (Ilhan dwong zes breakkansen af), maar was op de belangrijke momenten steeds goed bij de les.

Kei Nishikori, als vijfde ingeschaald, won met 6-3, 7-5 en 6-1 van Paul-Henri Mathieu. De eerste geplaatste speler die strandde was Ivo Karlovic. De nummer 25 van de plaatsingslijst ging in drie sets onderuit tegen Marcos Baghdatis.

Publiekslieveling Jo-Wilfried Tsonga liet evenmin een steek laten vallen. De als veertiende geplaatste Fransman zette de Zweed Christian Lindell opzij: 6-1, 6-2 en 6-2.

Vrouwen

In het vrouwentoernooi drong Simona Halep door tot de tweede ronde. De nummer twee van de plaatsingslijst rekende in twee sets af met de Russin Evgenija Rodina: 7-5 en 6-4.

Rodina, de nummer 91 van de wereld, kwam in de rally's goed mee met Halep. Ze maakte echter te veel onnodige fouten om het de Roemeense echt lastig te maken.

Halep speelt in de tweede ronde tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni.

​In 2014 bereikte de Roemeense de finale op Roland Garros, waarin ze verloor van Maria Sjarapova.

De als negende geplaatste Ekaterina Makarova haalde eveneens de tweede ronde. De Russin bleek te sterk voor de Amerikaanse Louisa Chirico: 6-4 en 6-2.

Ana Ivanovic, als zevende ingeschaald, had drie sets nodig om Jaroslava Sjvedova op de knieën te krijgen: