Roger Federer gaat vanaf zondag op jacht naar zijn achttiende Grand Slam-titel. De Zwitser is één van de favorieten voor de eindzege op Roland Garros, maar beseft dat het lastig gaat worden om te winnen in Parijs.

De 33-jarige Federer won in 2012 op Wimbledon zijn voorlopig laatste Grand Slam. De nummer twee van de wereldranglijst kende vooralsnog een goed jaar en staat met veel zelfvertrouwen op de baan.

"Ik heb een heel goed jaar achter de rug. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik mijn spel aanpas aan de omstandigheden hier en dan zullen we zien hoe ver me dat brengt", zei hij zaterdag tijdens een persconferentie.

De Zwitser kampte de afgelopen jaren met een hardnekkige rugblessure, maar hij is nu verlost van die klachten. "2013 heeft me heel veel energie gekost. Nu heb ik het momentum; 2014 en 2015 zijn erg goede jaren geweest. Ik voel me veel beter. Maar dat betekent niet dat de resultaten vanzelf komen."

Volgens Federer zijn er veel favorieten voor de eindzege op het gravel in Parijs. "Er zijn een hoop goede spelers die Roland Garros kunnen winnen. Als je in de halve finale of in de finale verliest, je gaat altijd een keer onderuit, is dat niet leuk. Het is dus mijn doel om niet te verliezen."

Federer begint zondag aan Roland Garros. Hij treft in de eerste ronde een qualifier.