Igor Sijsling heeft woensdag de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros bereikt. Thiemo de Bakker werd uitgeschakeld in de tweede ronde.

Sijsling was op het Franse gravel te sterk voor de als tweede geplaatste Alexander Zverev: 7-6 (0), 2-6 en 7-5. De pas 18-jarige Duitser is de nummer 85 van de wereld, Sijsling staat 166e.

In de eerste set waren er liefst vier servicebreaks, maar die waren eerlijk verdeeld over beide spelers. Sijsling won de tiebreak vervolgens met duidelijke cijfers: 7-0.

De Amsterdammer, die vorig jaar in de eerste ronde van het hoofdtoernooi werd uitgeschakeld door David Ferrer, verloor daarna direct zijn eerste twee servicegames van de tweede set, waardoor Zverev die met 6-2 won.

In de derde set benutte Sijsling zijn eerste breakpoint op 4-3, maar hij wist het duel een game later niet uit te serveren. Door een nieuwe break in de twaalfde game trok de Nederlander de partij alsnog naar zich toe.

Sijsling neemt het om een plaats in het hoofdtoernooi op tegen de Roemeen Marius Copil, de nummer 207 van de wereld.

Het wedstrijdpunt van Sijsling:

De Bakker

De Bakker verloor in twee sets van Roberto Carballes Baena: 6-4 en 7-5. De 26-jarige Nederlander (134e) staat op de wereldranglijst 45 plaatsen hoger dan de 22-jarige Spanjaard (179e).

De Westlander, vorige week verliezend finalist bij een Challenger in Bordeaux, heeft zich nu in negen pogingen nog nooit via de kwalificaties weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van een Grand Slam. Dit was zijn derde mislukte campagne in Parijs.

Wel bereikte De Bakker op basis van zijn ranking drie keer rechtstreeks het hoofdtoernooi van Roland Garros, met een derde ronde in 2010 als beste resultaat.

Carballes Baena brak de Nederlander in de vierde game en dat was voldoende voor winst in de eerste set. In het tweede bedrijf waren er lang geen breakpoints te noteren, totdat de Spanjaard op 5-5 zijn eerste kans direct benutte. Eén game later serveerde hij de wedstrijd uit.

Haase

Robin Haase en Kiki Bertens zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar.

Boy Westerhof werd al in de eerste ronde van de kwalificaties uitgeschakeld, net als Richel Hogenkamp bij de vrouwen.