Thiemo de Bakker en Igor Sijsling hebben zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor Roland Garros. Boy Westerhof werd in Parijs direct uitgeschakeld.

De Bakker rekende in twee sets af met de Duitser Andreas Beck: 6-4 en 7-6 (6). De nummer 26 van de plaatsingslijst speelt in de volgende ronde tegen Roberto Carballes Baena. De Spanjaard is de nummer 179 van de wereld.

De Bakker maakte tegen Beck met name indruk in de eerste set. Hij serveerde zeer goed en kreeg maar liefst zeven breakkansen. Daarvan benutte de Nederlander er een en dat was genoeg voor setwinst.

In het tweede bedrijf ging het meer gelijk op, maar in de tiebreak toonde De Bakker zich net iets sterker dan Beck.

De nummer 134 van de wereldranglijst bereikte in zijn drie deelnames aan het hoofdtoernooi in Parijs één keer de derde ronde (2010). Vorig jaar strandde de Westlander in de eerste ronde van de kwalificaties.

Sijsling

Sijsling plaatste zich met de nodige moeite voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. De Amsterdammer versloeg Mitchell Krueger met 4-6, 7-6 (1) en 6-1.

Sijsling had in de eerste set moeite met zijn opslag en daar profiteerde zijn Amerikaans opponent optimaal van. In het tweede bedrijf kwam de Nederlander beter in zijn spel en in de tiebreak was hij oppermachtig.

Het verzet van Krueger, die 288e staat op de wereldranglijst, was daarmee gebroken. Sijsling trok de derde set eenvoudig naar zich toe.

In de tweede ronde treft Sijsling de als tweede geplaatste Alexander Zverev. De achttienjarige Duitser is de huidige nummer 85 van de wereld.

Sijsling verloor vorig jaar in zijn derde deelname aan Roland Garros in de eerste ronde van David Ferrer.

Westerhof

Westerhof werd in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor Roland Garros uitgeschakeld. Op het gravel in Parijs verloor hij met 7-5 en 6-2 van de lager geklasseerde Argentijn Marco Trungelliti.

Westerhof kwam in de eerste set nog een break voor maar gaf de voorsprong weer weg. Op 5-5 werd hij voor de tweede keer gebroken en kon Trungelliti de eerste set eenvoudig uitserveren.

In de tweede set werd hij twee keer gebroken en na 76 minuten zat Roland Garros erop voor de Nederlandse nummer 220 van de wereldranglijst.

De 29-jarige Westerhof kwam nog nooit uit in het hoofdschema van een Grand Slam en won ook in zeven eerdere pogingen nog nooit een partij in de kwalificaties.

Hogenkamp

Richel Hogenkamp neemt het in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi bij de vrouwen op tegen de Chinese Yafan Wang, de mondiale nummer 136. Dat wees de loting dinsdag uit.

Hogenkamp staat veertien plaatsten hoger op de wereldranglijst dan haar Chinese opponent.