Thiemo de Bakker, Igor Sijsling en Boy Westerhof beginnen dinsdag aan de kwalificaties van Roland Garros, het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar.

De als 26e geplaatste De Bakker neemt het in de eerste ronde op tegen Andreas Beck. De 26-jarige Nederlander is de nummer 134 van de wereldranglijst, zijn Duitse tegenstander staat 31 plekken lager.

De Bakker, die zondag in Bordeaux zijn eerste finale in een Challenger-toernooi sinds juni 2014 verloor, bereikte in zijn drie deelnames aan het hoofdtoernooi in Parijs één keer de derde ronde (2010). Vorig jaar strandde de Westlander in de eerste ronde van de kwalificaties.

Sijsling, 166e van de wereld, treft in de eerste ronde de 21-jarige Amerikaan Mitchell Krueger, die 288e staat op de wereldranglijst. De 27-jarige Amsterdammer verloor vorig jaar in zijn derde deelname aan Roland Garros in de eerste ronde van David Ferrer.

Westerhof treft ook een speler die lager staat dan hij op de wereldranglijst. De nummer 220 van de wereld lootte de Argentijn Marco Trungelliti (271e van de wereld). De 29-jarige Westerhof kwam nog nooit uit in het hoofdschema van een Grand Slam en won in zeven pogingen nog nooit een partij in de kwalificaties.

Haase

De drie Nederlanders moeten drie kwalificatierondes overleven om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Robin Haase is als enige Nederlandse man rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van Roland Garros, dat zondag van start gaat.

Dinsdag wordt er in Parijs geloot voor de kwalificaties bij de vrouwen en weet Richel Hogenkamp tegen wie ze moet spelen. Kiki Bertens staat al in het hoofdtoernooi.