Thiemo de Bakker maakt maandag zijn rentree in de top 150 van de wereldranglijst. De Westlander verruilt de 158e voor de 134e plek na het bereiken van de finale van een challengertoernooi van Bordeaux.

De Bakker, die in de eindstrijd in Frankrijk verloor van de Australiër Thanasi Kokkinakis, onttroont Igor Sijsling als de een na beste Nederlander op de ATP-ranking.

Sijsling verliest achttien plaatsen en bezet nu de 166e plaats. De beste Nederlander is nog altijd Robin Haase, die één positie inlevert en nu 79e staat.

Na het door Novak Djokovic gewonnen Masterstoernooi van Rome zijn er weinig verschuivingen in de bovenste regionen. De Serviër leidt nog altijd de dans, voor Roger Federer en Andy Murray.

Tomas Berdych klimt ten koste van Kei Nishikori naar de vierde plaats en Rafael Nadal staat nog steeds zevende.

Vrouwen

Bij de vrouwen verruilt Maria Sjarapova de derde voor de tweede plaats dankzij haar eindzege in Rome. Simona Halep bewandelt juist de omgekeerde weg. Beide speelsters hebben nog een grote achterstand op wereldranglijstaanvoerster Serena Williams.

Kiki Bertens stijgt vier plaatsen en is nu de mondiale nummer negentig. Ook Richel Hogenkamp (van 124 naar 122), Cindy Burger (van 198 naar 197) en Lesley Kerkhove (van 197 naar 199) staan in de top tweehonderd.